Könyvajánló 9-12. osztályosoknak: A legfényesebb csillag az égen

Könyvajánló 9-12. osztályosoknak: A legfényesebb csillag az égen

Írta: Wolf Blanka 10/A

  A március olyan hónap az életünkben, amelyre sokan a hosszú, hideg és szomorú tél után reménnyel gondolunk. Azonban a március sokakban bizonytalanságot ébreszt, hiszen időjárásában akármikor újra hordozhatja a zord tél hangulatát, vagy előre felidézheti bennünk a május melegségét. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy vegyes érzelmekkel fordulunk e hónap felé.

  Éppen a vegyes érzelmek miatt választottam ezt a könyvet a márciusi könyvajánlóhoz. Nekem ez az egyik kedvenc könyvem, viszont komoly témaválasztása miatt egy érzelmesebb ember torka összeszorulhat a könyv olvasása közben.

  Az angol írónőnek számos romantikus könyve megtalálható a könyvesboltok polcain, azonban én évekkel ezelőtt mégis ezzel a könyvvel együtt tértem ki onnan. Ezt a vételt egyáltalán nem bántam meg, hiszen a mű egyszerre egy könnyed, romantikus könyv, azonban egy fájdalmas történés következtében könnyen szívszorítóvá válik.

  A legfényesebb csillag az égen című könyv egy egygyermekes párról, Lisáról és Alexről szól, akik hatéves kisfiúkkal élnek úgy, mint egy átlagos angol család. Ennek az idilli állapotnak hamar vége szakad, mert Connor édesanyja, Lisa, élete legfontosabb meteorológiai előadására sietve egy tragikus baleset következtében meghal. Férje, halála után nem csak rengeteg kérdéssel, hanem számtalan meglepetéssel is találkozik, sőt olyan dolgokat is megtud elhunyt feleségéről, amelyek egészen addig csak a felesége titkai voltak. 

  Vajon Alex és Connor megbirkózik Lisa elvesztésével? És ha igen, akkor hogyan? Milyen titok lappangott mindvégig Lisa és a férje között? Ezekre és még egyéb felmerülő kérdésre is választ kaphatsz, ha elolvasod ezt a kedves, ámde szívfacsaró történetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük